30. september 2012

Solvejg Refslund

Som jeg tidligere har skrevet i min blog, har Solvejg Refslund været en stor inspirationskilde for mig, og jeg har nydt og har haft stort personligt udbytte af, at jeg haft mulighed for at deltage som kursist i hendes værksted og hjem på Helnæs hele 3 gange. Derfor er det trist at erfare, at Solvejg nu er død. Solvejg lavede nogle helt unikke tekstile billeder, som jeg glæder mig over, at jeg har haft mulighed for at bese og høre om historierne bag hendes værker.

Jeg har lavet en lille mosaik af de ting, som jeg har syet på Helnæs, dog kun udsnit af mine 2 dejlige piger, da de for private for mig og dem.

God søndag
Lisbeth

29. september 2012

Punge


Jeg holder meget af at sy brugsting. Her er en lille pung - jeg kan ikke lige nu huske, hvor jeg har fundet mønsteret til den, men sød det er den. Er du interesseret, skal jeg nok prøve at finde ud af det, så send mig lige en e-mail eller en kommentar. Ja, faktisk er det 2 punge, som er syet i det samme stof og kun lynlåsen til forskel.
God weekend til jer der kigger på min blog.
Lisbeth

26. september 2012

Børnetæppe med bondegårdsdyr

Heldigvis nåede jeg hjem fra arbejde, inden det begyndte at regne igen og suppen snurrer i køkkenet med en stor Himmerlandskylling og diverse suppeurter. Det skal gøre godt med en stor skål dampende suppe til aftensmad.

I mit syværelse på designvæggen er et børnetæppe undervejs med stoffer fra skuffen. Inspirationen var nogle stykker stof med dalmatiner-hvalpe, Walt Disney - stof som jeg har fået foræret for rigtig mange år siden af en daværende kollega Pia. Da jeg flytte sy-værelse dukkede det lige pludselig op nederst i en bedroller. Jeg skal nok lægge fotos ud snart.

I dag vil jeg lige vise et andet børnetæppe, som jeg har syet til en lille dreng.
Her er billedet taget som lukkekanten er syet på, men den er ikke blevet syet fast på bagsiden og tæppet mangler at blive quiltet. Det er syet efter teknikken Den forsvundne nine-patch, hvor det røde stof var midten i nine-patchen. Husker du altid at få taget fotos, inden du forærer quiltene væk?

19. september 2012

Balletbillede 1 og 2

Jeg hopper lidt frem og tilbage i tid, og i dag vil jeg gerne vise 2 balletbilleder eller quilts, som var på medlemsudstilling på Dansk Patchwork Forenings træf i Odense i 2008. Inspiration til dem var 2 sort/hvide fotos. De var undervejs længe, da jeg ikke kunne finde ud af, hvilket stof jeg ville bruge til baggrund, og jeg fandt langt om længe det brune mønstrede patchworkstof og fandt ud af at stoffet kunne bruges både med for og bagside, så var jeg klar til at sy og så gik det der-ud-af. At kjolerne skulle være røde havde jeg bestemt fra begyndelsen, selvom balletpigerne havde tynde hvide kjoler på. Lidt tyl gav dem det sidste pift.
De er begge 50x50 cm.


Du må meget gerne sende mig en kommentar - det er så dejligt at få lidt respons.

Hilsen Lisbeth

13. september 2012

Mobil etui 2

I dag har jeg prøvet en anden model af mobil-etui - denne gang er ideen taget fra erinerickson - hvor der også er mønstre til salg og flere gratis tutorial også med ting til hunde! Små sjove ting. Her er så min udgave igen opsyet i noget kraftigt bomuld/hør stof. Noget tykt at sy i, men føles godt færdigsyet.

og den anden side


og et billede mere

Dejligt at få syet lidt igen!

12. september 2012

Mobil-etui

Så fik jeg endelig lidt gang i symaskinen efter en lang pause og inde i mit nye syværelse. Dejligt. Jeg syede et etui til min mobiltelefon efter inspiration fra Timotei og den er syet op i en rest af Lene Bjerres lidt grove bomuld/hør stof. Det gør den lidt stivere.

og indeni en rest stribbet stof

Er den ikke lidt sød?

7. september 2012

Syværelset er helt klar

Så er jeg endelig kommet helt på plads i mit nye syværelse, og det er blevet et rigtig rart rum.


Der er blevet plads til både et sy- og et klippebord fra Ikea. Bordhøjden kan justeres, så bliver der brug for mere bordplads ved quilting kan klippebordet sættes ned i højden. Symaskinen har testsyet lidt og hvad blev det så? Et par bløde sybokse ala Maria er quiltet og klar til at få isyet lynlåse. Et tæppe fra Ikea luner og hygger, selvom trægulvet nok er mere praktisk, men jeg holder meget af at gå med bare tæer.

Samtidig har jeg fået aet alle mine stoffer fra gemmerne og sorteret lidt i dem. Faktisk blev jeg lidt overrasket over, hvor mange stoffer jeg har! Mange gode stofrester/fraklip har jeg fået fra flere, som ved at jeg syr. Det giver udfordring at få stofrester og givende når det lykkes at få noget syet af dem. Nogle stoffer havde jeg helt glemt!

Det glæder mig meget at få kommentarer til min blog, tak for dem. Dejligt at min blog også har fået nogle faste læsere velkommen til jer.

2. september 2012

Udstillet på NQT 2012

Som jeg tidligere har skrevet havde jeg mine tigere med til Nordisk Quilte Træf i foråret, og ligeledes et par quilts mere, se her:

Min første tigerquilt til venstre. Prag-tæppet i midten, som især er syet af stoffer købt i Prag, og suppleret af stoffer fra skuffen. Min første balletquilt, som jeg syede på mit andet kursus hos Solvejg Refslund. Det er en quilt, som jeg holder meget af, og den giver mig gode minder om et dejligt efterårskursus med fuld internat på Helnæs. Her mødte jeg hver gang en flok spændende kvinder med lyst og mod til at blive udfordret, og faktisk har jeg mødt Jette der 2 gange, og nu er vi hinandens sparringspartner - jeg kan anbefale, at prøve linket til Jettes hjemmeside. Jette giver mig også indsigt i hundeadfærd, så jeg ikke stresser helt af, når jeg møder en løs hund.
og et nærbillede


Ideen til quilten var et sort-hvidt foto og det er 60x70 cm stort.

1. september 2012

Toilettaske og små bløde sybokse

Herligt at min blog har fået sin første fast læser - velkommen ;-)

Dette indlæg er ting, som er syet i foråret. En farverig toilettaske - jeg kunne simpelthen ikke stå for de energifyldte kattetegninger, og da min kusine elsker katte, var det oplagt, at jeg måtte sy en lille ting til hende i stoffet. Og lidt flere bløde sybokse fik jeg også syet, denne gang af rester fra et tæppe, som jeg viser senere. Som jeg har skrevet i et tidligere indlæg, hygger jeg mig sådan med at sy de bløde sybokse. Der er så mange muligheder og selv små rester kan bruges.


og den side ser sådan ud


og indeni ser den sådan ud