24. februar 2013

Lidt flere grydelapper- resteprojekt

Her er lige nogle eksempler på gode resteprojekter af de allersidste stofrester fra Lene Bjerre design med sarte roser på. Hvor har jeg været glad for at sy med disse stoffer og fik syet 3 hyggetæpper og et enkelt babytæppe og af de allersidste rester blev der så til et par grydelappe i Log Cabin - dog med den detalje. at for- og bagside syes samtidig. Har du prøvet den teknik?
og nogle hagesmækker eller nærmere savlesmækker med et applikeret hjerte
og så nogle kaffebrikker syet på samme måde som grydelapperne:
God søndag derude. Her er daler sneen stille ned på den frosne jord.

21. februar 2013

Grydelapper stamps

Noget af det første jeg syede af patchwork var efter stamps-metoden. Altid fine hjørner. Her har jeg syet sejlskibe efter egen tegning og bagsiden min frie fortolkning af signalflag. Grydelapperne er syet af rester efter et sengetæppe, som jeg har syet til min yngste datter Maria. Tæppet er stadig i brug, så jeg skal lige huske at fotografere det, så jeg kan vise det frem,

Her er så grydelapperne, som er syet på symaskine
og bagsiden
Hvor er det dejligt at dagene bliver længere dag for dag.
God torsdag aften.

10. februar 2013

Hyggelæsning og Free Style Quiltning 2

Jeg hygger mig sådan med at følge især blogge på Internettet, men en god bog i lænestolen er nu heller ikke at foragte. Nogle gange er det krimier, især af nordiske kvindelige forfattere og andre gange romantiske bøger af fx Rosemunde Pilcher - hendes beskrivelse omgivelserne gør, at jeg næsten kan se omgivelserne og dufte roserne og havet.

Min tilgang til patchwork og quilts spænder også vidt, og jeg har gennem årene prøvet mange tekniker både syet i hånden og med symaskine. De seneste år har jeg næsten ikke syet i hånden, da fingrene er blevet for stive, og så er det jo dejligt at eje en god symaskine. Denne taske kommer kun med ud i solskinsvejr, da den er syet på rullemadras ;-) Faktisk kommer den nok mest med i byen, når der er træf med quiltere!
og bagsiden
og lige en taske mere
og den anden side
Inspirationskilden er Hanne Wellendorph - se hendes hjemmeside www.hannework.dk
Prøvestykket er syet på det kursus 2002, som jeg tidligere har skrevet om. En anderledes måde at sy og planlægge sin quilt på. Vi skulle forsøge, at free style quilte hver stykke stof på en ny måde, og  ved monteringen af prøvestykket fik vi også prøvet forskellige måder at gøre det på, fx Hannes bløde rullekant.
og lige en detalje med signatur og årstal.
God søndag.
Læg gerne en kommentar - jeg sætter pris på dem!

1. februar 2013

Stor quiltetaske og Free Style Quilting 1

En stor quiltetaske var et must, da jeg skulle med tog på kursus i Free Style Quilting tilbage i 2002. Det var nødvendigt at få syet en taske, som kunne rumme symaskinens store quiltebord, skæreplade, stoffer og andet sygrej.  Mønsteret fandt jeg i en af Charlotte Ydes bøger og jeg syede den op i noget kraftigt overfladebehandlet stof og med nogle gode hanke, så den kunne bæres på skulderen, så hænderne var frie til at rulle der-ud-ad med hele oppakningen, som bestod af symaskine, sovepose, luftmadras med mere. En voldsom oppakning, og det fungerede heldigvis fint.

og her et kig ned i tasken med masser af lommer og plads og gode detaljer

Og i siderne er der velcobånd

Jeg nåede vel frem til Korsør, hvor Hanne Wellendorph tog imod - herlige kreative dage - i selskab med en flok ligesindende med lyst til at lære Free Style Quilting. Det var en helt ny måde at bruge sin symaskine på - nu kunne den pludselig sy sidelæns og lave flotte quiltemønstre med rullemadras som bund.

Tak fordi du læste med på min blog, og jeg håber, at du vender tilbage.
Hilsen Lisbeth