25. oktober 2012

Designvæg

En designvæg i form af et flonnelslagen hængt op på en væg er dejlig at have. Det er godt at kunne komme på afstand af quilten, så er det nemmere at se, om der er kontrast nok i stofferne eller om det er det ene eller anden eller et helt femte stykke stof, der er det rigtige til netop denne quilt. Jeg oplever nu også, at et foto af quilten kan åbne mine øjne for, om jeg er på rette spor i stof og farvevalg. Det oplever jeg også ved at stille mig foran et stort spejl med quilten og se quilten deri. Stoffernes valør betyder meget og ikke altid selve farven.

Lige nu er der et børnetæppe med Disneys dalmatiner hundehvalpe på designvæggen. Jeg er en kontrolfreak, og planlægger helst en quilt inden opsyningen. Ved denne quilt, som kun er lavet af stoffer fra skuffen og hundemotiverne har afventet længe at komme i spil. Alle motivstofferne er oppe, og jeg syede ensfarvede strimler rundt om det største uden særlig planlægning. Ideerne til hvordan børnetæppet bliver er ved at tage form, i hvert fald i mine tanker.
Kommoden foran er dejlig at have som fralægningsplads, har det vist sig, og det er da i grunden meget heldigt, da den kun kan stå der i mit syværelse ;-)
Som det kan ses, arbejder jeg ikke spontant mere, og faktisk har jeg overvejet om der var et par af stofferne, der måske skulle udskiftes, men jeg tror, at jeg lader være. Det skal være et børnetæppe, et brugstæppe, som jeg håber vil blive brugt rigtigt meget til både leg og hygge. Det kan da danne grundlag i at lære farve og tælle firkanter og så videre.

1 kommentar:

Mange tak for dit besøg og kommentar